dimarts, 16 de setembre del 2014

Inauguració el 20 de setembre!

Cartell de la inauguració
El proper dissabte 20 de setembre obrirà les portes el nou Ateneu Popular “La Buixarda” de Vic. La Buixarda es troba al local de l’antic Casal Independentista Manel Viusà, que va interrompre la seva activitat fa un any i del qual és el relleu, al carrer de Sant Antoni Maria Claret, entre els números 3 i 5. 

La Buixarda ha nascut de la iniciativa d'algunes persones de recuperar aquest espai, transformant el lloc i rentant-li la cara. Així, pretén ser un espai de trobada, de teixir sinèrgies, per avançar cap a l’alliberament nacional dels Països Catalans i la transformació social, molt més que un simple local sinó un espai organitzat d’una manera diferent i autogestionat per la construcció d’alternatives des de la base, de mobilització, lluita i empoderament popular. 

Tot i que en el Casal Independentista Manel Viusà, en els seus anys de plena activitat, es va fer molta feina, ho hem fet no només perquè crèiem que l'estat de l'edifici així ho requeria, sinó perquè també tenim ganes de començar aquest projecte nou, diferenciat del què va ser el casal en els seus últims mesos de vida, obert, inclusiu, actiu i acollidor. 

La jornada de la inauguració començarà a les 12 del migdia amb parlaments de membres de la Buixarda, del Casal Popular Boira Baixa de Manlleu, de l’antic Casal Independentista Manel Viusà i del Centre Social Autogestionat Can Vies de Sants (Barcelona). A dos quarts de 2, hi haurà una actuació dels Bastoners de Sant Hilari i, a continuació, un dinar popular (el tiquet val 9€, tot i que es pot comprar anticipat a la Taverna Social la Nyàmera de Vic, al Casal Popular Boira Baixa de Manlleu i al Casal Panxo de Berga per 7€), amb possibilitat d’opció vegana i vegetariana. En acabar el dinar hi haurà dos concerts en acústic del cantautor Jordi Montañez i del grup sallentí Kòdul

A més, el dimecres 24 de setembre a les 8 del vespre es celebrarà la segona assemblea oberta de l’ateneu per seguir conformant el projecte polític de l’ateneu i sumant tota la gent que estigui disposada a participar-hi. El passat 4 de setembre es va fer la primera, amb una assistència de més de 40 persones a títol individual i de diverses entitats de la ciutat i de la comarca. 

Es pot trobar més informació sobre l’actualitat de la Buixarda en aquest blog, a Facebook i Twitter, així com visitant-nos durant el nostre horari d’obertura, inicialment els vespres de dijous a diumenge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada