dissabte, 28 de maig de 2016

LA BUIXARDA RENEIX

Des de l'Ateneu Popular la Buixarda comuniquem que s'ha trencat el pacte que hi havia amb el propietari del local del carrer de St. Antoni M. Claret, 3-5 i que el proper 5 de juliol abandonarem l'espai, 17 anys després que s'hi establís el Casal Independentista Manel Viusà. Tanmateix, tot i ser un fet imposat, emprenem la marxa del local com una nova oportunitat, ja que l'espai físic actual determinava limitacions i esgotava el creixement del projecte. 

 L'abandonament de l'espai físic de la Buixarda no significa, en cap cas, la desaparició del projecte, sinó tot el contrari. Un espai autogestionat a Vic és necessari i tot allò que ha nascut i s'ha desenvolupat els darrers anys en aquest tipus d'espais, com el CSA la Torratxa, el CI Manel Viusà o el propi AP La Buixarda, és la raó per la qual cal seguir mantenint viu i estenent un projecte d'autoorganització popular i de confluència de moviments socials i culturals de la ciutat. 

 La nova etapa que ara iniciem caldrà que sigui més col·lectiva i amb més entusiasme que mai per posar les noves bases del projecte. Serà necessària la implicació de molta gent, molt diversa, per seguir construint un projecte prou ampli per ser realment útil i efectiu per transformar Vic des del teixit associatiu. 

 El proper dissabte 18 de juny serà un dia important de cara a l'inici de la nova etapa i per tancar com cal els gairebé dos anys d'existència de la Buixarda a l'espai actual. 

 Durant el matí d'aquesta jornada (10.30h) tindrà lloc una assemblea oberta al parc de M. Àngels Anglada (al mural d'Ovidi Montllor) -on hi està convidat a participar tot col·lectiu i tothom qui estigui interessat en la redefinició del projecte. Mitjançant aquesta assemblea volem donar el tret de sortida a la renaixença del projecte i començar a construir-ne les bases ideològiques i organitzatives amb la participació de tothom qui en prengui part. 

 Un cop acabada, celebrarem un dinar popular al mateix lloc (14h), i durant la tarda i el vespre hi haurà diversos espectacles. Després d'un breu acte polític amb parlaments (16h), a dos quarts de sis de la tarda tindrà lloc, al mateix parc, un concert en acústic de La Púrria (Sant Andreu de Palomar) i d'un altre artista per confirmar. A continuació, a les 8 del vespre, gaudirem d'un espectacle de màgia a l'Ateneu, els «Viatges i cartes del professor Ginestet». Tot seguit, a les 9, hi haurà sopar de pintxos i música d'ambient amb PD SP (Siutat dels Pans). I finalment, a les 12, l'últim concert a l'espai de la Buixarda amb els grups Greska (Vic) i Egundu Gorri (Calldetenes).


1 comentari: