dimarts, 6 d’octubre del 2015

Passi de la pel·lícula «La fuga de Segovia» el 12 d'octubre


El proper dilluns 12 d'octubre, «Dia de la Hispanitat» en el qual l'Estat espanyol commemora el genocidi dels pobles d'Amèrica anteriors a l'arribada de Colom ara fa més de 500 anys, a l'Ateneu Popular la Buixarda fem una proposta alternativa, consistent en el passi de la pel·lícula «La fuga de Segovia».

La projecció començarà a les 6 de la tarda i en acabar hi haurà un sopar de pintxos.

«La fuga de Segovia», dirigida per Imanol Uribe l'any 1981, està basada en la fuga real de la presó de Segòvia, ocorreguda l'any 1976 per part d'una trentena de presos polítics, majoritàriament militants d'ETA, però també catalans del Front Revolucionari Antifeixista i Patriota (FRAP), el Front d'Alliberament de Catalunya (FAC), el Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL) i el Partit Comunista d'Espanya (internacional) (PCE(i)). 

La pel·lícula, a més, compta amb la participació d'Ovidi Montllor, homenatjat aquest any pels 20 anys de la seva mort. A Osona, una comissió formada per col·lectius de l'Esquerra Independentista organitza diversos actes en el marc de la campanya «Ovidi Montllor, 20 anys de vacances». A l'Ateneu Popular Buixarda i a la Taverna Social la Nyàmera de Vic pot veure's, fins el dia 11 d'octubre, l'exposició l'«Ovidi popular», d'Antoni Miró. 

El 12 d'octubre el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) també durà a terme accions reivindicatives contra el Dia de la Hispanitat. 

 Perquè no tenim el 12 d'octubre no tenim res a celebrar! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada